Skaten0 strandbeest1 Big American1 Golf op Leeuwenbergh3
/S

Fotografie balletvoorstelling Balletstudio Belinda, juni 2016

 • Sterren
 • Vlinders
 • Arrestatie
 • Eendjes
 • Rivier

Lespakket Ypenburg 10 mei 1940

Voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs is een lespakket ontwikkeld bij het jeugdboek Ypenburg 10 mei 1940. Naast les in de klas is er een excursie naar het Historisch Informatiepunt in de bibliotheek op Ypenburg. Het lespakket bestaat uit een klassenpresentatie, en een leskoffer. De leskoffer bevat:

 • een lesbrief
 • youtube film
 • een historische kaart
 • een kaart van nu
 • leerling werkboek
 • klassenpresentatie
 

Magazine Wijkkoken

De bewoners van stadsdeel Leidschenveen – Ypenburg hebben wat met kookboeken, zo blijkt uit de uitleencijfers van de bibliotheken. Zowel de kookboeken gericht op makkelijk en snel, als de kookboeken met recepten die een intensieve (voor-)bereiding vragen worden veelvuldig geleend. Het opzetten van een kookmagazine past goed binnen de doelstelling van het cultuuranker. Eten doe je samen, het is gezellig en kan tot de mooiste gesprekken leiden. Iedereen heeft wel een favoriet recept, soms is het al jarenlang in de familie, of het is een creatieve variatie op een bestaand recept. Wat is er mooier dan recepten delen met elkaar? Met dit motto is voor het cultuuranker van de bibliotheek Leidschenveen-Ypenburg een kookmagazine samengesteld.
 

Promotiefilm kopklas

Voor de Stichting De Haagse Kopklas is een stedelijke voorziening in Den Haag, bedoeld voor leerlingen die door een taalachterstand niet geplaatst worden op de middelbare school die past bij hun capaciteiten. Na een extra jaar Kopklas stroomt 80 % door naar een school voor voortgezet onderwijs die bij hen past en niet bij hun taalachterstand. In opdracht van de Stichting Haagse Scholen is deze film gemaakt.


 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven zijn er digitaal en op papier. U levert de content en wij (her)schrijven de tekst tot een pakkend geheel. Beeld is bepalend, en kan voor u gemaakt worden. Ook de opmaak en het eventuele drukwerk nemen wij u graag uit handen.

Organisaties als Vestia, Ontwikkelingsbedrijf Leidschenveen, Golfvereniging Leeuwenbergh, Historische Vereniging Buitenplaats Ypenburg en het stadsdeel Leidschenveen-ypenburg zijn klanten waar we regelmatig nieuwsbrieven voor maken.
 

Redactie

Bij het schrijven van teksten komt meer kijken dan je wellicht denkt. Hoe ga je om met teksten die door derden zijn aangeleverd. Inkorten van teksten, maken van onderschriften, onliners introteksten. Afhankelijk van het medium worden verschillende afwegingen gemaakt. Een tekst in een magazine mag nu eenmaal langer zijn dan de tekst op een website.

Maar ook voor beleidsdocumenten bent u hier aan het juiste adres. Kort en helder geformuleerd, toegespitst op de doelgroep. Het (her)schrijven van strategische documenten, handleidingen, toelichtingen, alles is mogelijk. Zelfs bij commerciële teksten voor folders, flyers, brochures en advertorials is een redactieslag vaak wenselijk.
 

Volg ons